Ewa Segerdahl © 2010 • Bilderna tillhör oss • 

                        

Nyheter

 

 

• Ewa börjar nytt jobb »

Ewa börjar nytt jobb på Gotlands Montessoriskola som Fritidspedagog.

 

 

• Jasse Ny titel »

Jasse kniper tredje raka ettan i öppen klass viltspår och erövrar därmed SE VCH.

 

• Robban finalist i Miljöinnovation 2009 »

Robbans innovation Energiskal en av 12 finalister i den prestigefyllda tävlingen.

 

Läs mer inom kort.......

 

 

Nyheter 2009

 

2009-12-25

Julen är mysig och lugn. En vit jul med skön ledighet för hela familjen!

Jultomte, familj och god mat= Julefrid!

 

 

2009-11-08

Jasse & Robban fixar tredje raka ettan i öklass viltspår och erövrar därmed titeln SVCH. De fick kämpa en del men Jasse kan man lita på i alla lägen när det gäller viltspår. Han skulle aldrig komma på tanken att ge upp!

 

 

2009-11-16

Robban & jag åker till Halmstad för att Robbans Innovation Energiskal är en av 12 finalister i tävlingen Milöinnovation 2009. Det är ett stort evenemang med olika nya innovationer alla med inriktning mpt att vara viktiga för miljön. Vi vinner inte priset men helgen är ändå lyckad eftersom den gav många nya viktiga kontakter.

 

 

 

2009-10-03

Flinga är med i SKK inofficiell utställning i helgen och domare för dagen var Inger Johansson. Flinga får först HP och slutar som BIM! Wendela blir dessutom 2:a i barn med hund av 8 stycken glada barn. De är jättefina ringen och har mycket god kontakt. Flinga visar sig från sina allra bästa sida. Man bli så stolt! En hellyckad dag alltså.

 

Kritiken löd "12 mån feminin tik. Välkroppad för sin ålder. Välvinklad fram och bak. Kraftfull hals. Välutv huvud. mandelformade ögon. Korr bett. Rör sig väl från alla hål. Trevligt temperament"

 

 

 

2009-09-20

Jasse och Flinga har varit med på ordinarie viltpårprov i Sjonhem i SSRK: s regi. Flinga har premiär tävlat i viltspår och blev godkänd med HP. Dessutom vinner hon vandringspriset genom att bli bästa anlagshunden för dagen, kul med tanke på att hon inte har så många träningsspår bakom sig.

 

Kritiken lyder: Upptag och samtliga sträckor och vinklar "klarar utan anmärkning"

Utmärkt spårförmåga, Lämpligt arbetstempo, Inget stöd har erfordrats, "Lugn, spårnoga och arbetsvillg" Domare:Gunnar Eriksson

 

Jasse får andra raka ettan med HP denna gången. Kul eftersom det var husse som höll i linan.

 

Kritiken lyder:

Tar snabbt an start och sedan UA i samtliga sträckor, återgång och vinklar. Utmärkt spårföråga, Lämpligt tempo, inget stöd. "Trevlig och duktig hund som verkligen älskar att spåra. Spårnoga och mycket lättläst i spåret. Domare: Hult Aina

 

 

2009-09-15

Några bilder från Flingas jaktträning. Hon är en supertrevlig tjej att jobba med, hon har inte hållit i vilt knappt men fixar detta galant förstås! Hon har en så tydlig av och på knapp och otroligt mycket Will to please, vilket jag inte är van med från Jasse, som klarar sig själv tycker han. Robban ska nu ta sig an jakt och viltpår med honom och hittills ser det mycket lovande ut! Jag lånar Flinga av wendela och tränar Flinga med både lydnad och jakt.

 

2009-09-06

Wilmer fyller 4 år och firar hela dagen med familj och får en massa fina presenter såklart.

 

 

2009-07-20______________________________________________________________

Kolmården 2009 var en fantastisk upplevelse för hela familjen. Vi hade två heldagar med nära djuren upplevelser och allra mysigast tyckte samtliga att delfinshowen var, så duktiga! En sväng med bilen i safariparken var också häftigt. Vi fick närkontakt med både vargar och björnar som verkade vara hungriga....... Girafferna var också i farten och spatserade lugnt över vägen. De som var slöast var lejonen, så de såg vi bara på lite håll. Tigrarna var slöa på lördagen, då det var för varmt men på söndagen hade de uppvisning ordentligt. Hit kommer vi igen, minsann! Jasse och Flinga hade det lika bra som vi när vi hade minisemester. De var hemma och hade det bra hos Barbro och Rolf. Vi pasar på att tacka så hjärtligt för hjälpen!!

Lite bilder från helgen kommer här.

Skönt att vila benen emellanåt, barnen var sååå duktiga hela tiden.

 

2009-07-13_____________________________________________________________

Vår fina Wendela fyller 9 och det firas både på dagen med alla kompisar och på kvällen grillas det med familjen, trevligt och mysigt. Barnen badade i poolen såklart och gick en klurig tipspromenad om Wendela.

 

2009-07-05_____________________________________________________________

I helgen var det utställning i dagarna två i Visby, men det gick inget vidare för flickorna den här gången. Hon är ju extremt pälslös just nu, troligen löp i antågande plus att hon är ganska ung i sin kropp och det tyckte inte domarna om. Domarna Fredrik Norgren och Krajlik någonting gav båda henne blått band, inte kul, vi som tycker hon är så fin men vi får låta henne mogna i lugn och ro och komma igen. Lite bilder från helgen i alla fall.

 

 

Inget fel på kontakten och handlingen i alla fall, de gjorde ett toppen jobb i ringen båda två!

 

2009-07-06 _________________________________________________________________________________

Wendela har varit på ridläger hos Blenda en hel vacka och sovit kvar. Naturligtvis en hellyckad vecka med fantastiskt väder och mycket HÄST

 

2009-06-20_______________________________________________________

Idag gjorde vi en härlig utflykt till Ljugarn, där hundarna badade och vi fikade och gick en skön promenad längs havet. Man behöver inte åka långt för att komma till helt fantastiska platser här på gotland. I helgen har vädret också visat sig från sin bästa sida. Igår var det midsommarafton och då firade vi i Visby vid paviljongsplan med traditionsenligt dansande kring midsommarstången och fika i gröngräset. Massor av folk och mysigt var det. Hundarna och barnen för den delen skötte sig exemplariskt! Här kommer ett axplock med bilder från helgen.

 

 

2009-05-21______________________________________________________________

Idag har Wendela visat Flinga fram till BIR och fick HP och toppenfin kritik! Domare var Ann Gistedt. Flinga fick många vackra lovord och även vår söta handler fick omdömet "proffsigt visad". De är så fina i ringen!! Deltog också i "Barn med hund" och gjorde en toppenfin visning som dock inte räckte till vinst idag. Hon fick också äran att visa en tollare "Jalle" i ringen. Passar på att tacka hela tollargänget för en kanontrevlig dag!

 

Fler händelser denna dag är att Wilmer numera forsar fram på sin cykel utan stödhjul, så duktig kille!! 

 

Jasse satsar numera på en plats i Cirkus Scott och tränar på att gå på två ben. Han är grymt stark i sina ben och det ser så läckert ut när han balanserar sig fram! Lite bilder från dagens händelser.

Sötaste paret i Hemse i dag?

Full fokus.....

Full fart framåt! 

Jasses cirkuskonster!

2009-05-10________________________________________________________

I helgen har det varit dubbelutställning i Traume i SSRK: s regi som genomfört en utställning på ett fint sätt och vädret blev till slut perfekt om än lite blåsigt. Wendela har varit superduktig med Flinga och blev på lördagen BIR med HP för Rune Fagerström och BIS 4:a för Vidar Grundetjärn.

 

Wendela Vinner inofficiell juniorhandling på ett suveränt sätt för Hillevi Wahlgren samma dag!!

   

Bilder från juniorhandlingsvinsten, (fler bilder längre ner på sidan)

Segern är klar och Flinga visar att hon är en apportör även i utställningsringen!

 

På söndagen BIR med HP för Anne Nerell och sedan BIS!!!! för Rune Fagerström. Så fina och duktiga tillsammans! Stolta föräldrar jublar vid ringen!

 

Jättefin kritik för Flinga båda dagarna! 

 

Kritiken från lördagen lät så här:

 

"7 mån. Väldigt välutvecklad tikvalp, Bra könsprägel, Mkt sund valp som rör sig rastypiskt, Utm längd i huvudet , Bra nospart, Skallen måste ännu utvecklas, Bra mörka ögon, Halsen väl fäst i skuldran, Bra förbröst, Ngt rak överarm, Bra bröstdjup, Aning lång i länden, Välvinklad bak, Bra kors, Passande benstomme, Härligt temperament. Mkt välvisad. En fin helhet"

 

I barn med hund blev det en andra placering på söndagen men de gjorde ett toppen jobb och fick många fina kommentarer från publiken. Vi tackar för support och tackar även mormor och morfar för support, hejarklack och Wilmer passning på söndag. Ett jättetack också till Farfar och farfmor för Wilmer passning under lördagen!

 

Några fler härliga bilder från den lyckosamma helgen.

Ett stort TACK för alla gulliga grattishälsningar till utställningsparet i Gästboken!

 

  

BIR HP valp klass 2 lördag                                 1:a junior handling lördag

     

BIR HP valp klass 2 söndag                                  En bild till från BIR valp söndag

 

  

Fin kontakt i Barn med hund på söndag                 2:a Barn med hund söndag

 

BIS valp söndag för domare Rune Fagerström        Segern är ett faktum, lyckan är total!

BIS VALP WOW !!!!!

Vilket team!

2009-05-02_______________________________________________________________

I helgen har det varit premär för lilla Flinga i utställningsringen. GKK hade inofficiell utställning i Östergravar. Flinga och Wendela var enda flattvalpen och de gjorde ett toppenjobb i ringen och sprang hem BIR elegant med Hp och Flinga fick jättefin kritik.

 

"Feminin tik, bra uttryck, mörka ögon, tillräckligt stram hals, god substans i kropp, bra kors, goda vinklar, bra päls, rör sig med bra koordination, bra temperament välvisad"

 

Wendela vann dessutom "Barn med hund" där det var hela 11 ekipage, med. Wendela fick mycket beröm och avgörandet för domaren blev att Wendela hade en busig flatvalp i kopplet som hon lyckades så fint med, det tyckte domaren var jättebra gjort, Kul!

 

       

 

 

 

Jasse var med i öppenklass och fick toppenfin kritik. Domaren Thord Byström hade velat ha honom i BIS ringen sa han men kunde inte pga av hans bett, så synd för Jasse börjar verkligen bli ursnygg och skötte sig föredömligt i ringen. Thord tyckte att han var en maskulin snygg helhet! Hoppas vi snart får ordning på tandraden.

 

 

2009-04-26_______________________________________________________________

I dag har Jasse gjort premiär i Ökl viltspår och var jätteduktig!! Han spårade till sig sin första etta och gjorde så pass bra ifrån sig att han ska få representera SSRK:s färger mot taxklubben den 27 maj, Kul! Så nu får vi ligga i hårdträning......

 

Han gjorde ett utmärkt spårarbete i ett lagom tempo. Han ringade i två vinklar och vid tillbakagången men löste allt själv. Duktig kille, det var bara att följa med i snöret.När jag såg att han tog upp spåret efter tillbakagången så sa jag "bra spåra" och det tyckte domaren Kenth Öman att jag gjorde bra. Kul när matte får beröm också.........Det var 19 öppenklassare med och endast 5 stycken som fick 1:a, så vi får vara riktigt stolta över oss själva idag.

 

  

             Samtliga 1:a pristagare                                   Välförtjänt trofé! Duktig Kille

 

       Superglad och stolt matte! (Tack Anne-Marie som tog bilderna!)

 

Wendela har gjort premiär idag på hoppbanan med Waramas och gjorde ett strålande hoppresultat, men sen tyckte Waramas att han skulle gjöra några ärevarv i alltför högt tempo och då ramlade lill-gumman av. Hon tappade luften och blev rädd förstås men efter en stund var det upp igen.

 

 

Wendela inför premiären              Matilda ägaren till Waramas och Wendela värmer upp

 

Taktik och bansnack

 

 

Waramas och Wendela flög fram                             Matilda & Wendela går banan

 

Duktiga Wendela i högform

 

2009-04

Jasse har varit och röntgat sig i veckan och hade jättefina höfter och armbågar, har inte fått det officiella resultatet från SKK ännu men jag såg bilderna och de var jättefina, skönt! Veterinären sa att det var de finaste höfter han sett, så SKK är förhoppningsvis av samma uppfattning.

 

En god rasrepresentant!

 

2009-04-11

I helgen har det varit kanonfint väder, så då har vi njutit av härliga utflykter på ön. Här ser ni bilder från vackra furillen och några actionbilder på glada flattar!

 

 

Hyenan........                                                   De bästa av vänner!!

 

Lite utställningsträning måste man ju göra

 

 

2009-03-01_______________________________________________________________

I dag har hundarna apporterat och tyckte förstås att det var väldigt roligt båda två. Vi passade också på att grilla korv och hamburgare och åka pulka i pulkabacken i det vackra vädret. Har också tagit nya bilder på Flinga som hunnit bli 5 månader. Hon utvecklas jättefint och blir bara vackrare för var dag som går! Hon är ju dessutom världens mysigaste valp! Lätt att älska!

Fler bilder på hennes sida och i hennes galleri. 

 

 

   

   

   

 

2009-02-26_________________________________________________________

Nu har jag jobbat två veckor på mitt nya jobb. Jag har börjat nytt  arbete som redovisningskonsult på en revisionsbyrå här i Visby. Det känns väldigt roligt och utvecklande. Lite ovant att inte styra sina egna tider förstås när man varit van att vara egen företagare, men även här är det frihet under ansvar som gäller, så det är ju positivt. Det som känns tråkigt är förstås att jag måste lämna barnen mer på dagis och fritids plus att hundarna är med Robban hela dagarna istället för med mig.....Undrar om det snart är husses hundar??...... Tur att jag inte jobbar heltid. Mina lediga fredagar är heliga.    

 

2009-02-15_______________________________________________________________

Idag har Robban och jag tagit lite bilder på Flinga i rörelse. På förmiddagen träffade Wendela och jag Alde en pigg och busig valp. Vi tränade lite enklare övningar och förstås passivitet. Flinga skötte sig exemplariskt och är så följsam och lättjobbad. Jättehärligt! Vi fick också besök av en ettårig flattik med matte som kom och fram och hälsade, kul med lite nya flatkontakter. Chili som hon heter var från Semtegens kennel.

 

 

 

 

 

 

2009-02-10_______________________________________________________________

Nya bilder på Flinga 4,5 månader. Fler bilder på hennes sida.

  

 

 

2009-02-01_______________________________________________________________

I helgen var det dags igen för hela vimsegruppen att samlas efter  ett långt jullov......Vi har tränat lite på egen hand förstås men nu var nästan alla i gänget samlade och det var lika trevligt som vanligt!

Jasse var laddad till tänderna och Flinga iaktog vad som hände runt henne. Undrar när jag ska få hämta dummie tycktes hon undra. Vi tränade linjetag och stoppsignal. Alla skötte sig bra och var träningssugna. Jasse lika pigg på sina uppgifter som vanligt.

 

     

           

 

2009-01-10_______________________________________________________________

Sidan är under ombyggnad och uppfräschning och kommer att göras om efterhand. Fler sidor tillkommer vartefter. Det tar sin tid, man har ju lite att pyssla med förutom att uppdatera hemsidan......

 

 

 

Nyheter 2009

 

Nyheter 2008