Ewa Segerdahl © 2010 • Bilderna tillhör oss • 

 

  

 

Det här är vi i korthet..

 

Vi är gotländsk familj som blivit fastlänningar år 2011. Jag som är kennelmatte, mamma,  och hustru i familjen heter Ewa och är mest förjust i att umgås med min familj och fyrbentingarna. Jag är utbildad grundskollärare 1-7 och jobbar som lärare på  Dalarö skola. Tiden som inte ägnas åt arbete tillbringas mest i naturen, antingen med hundträning eller härliga promenader-jogging. Jag tränar flera gånger i veckan, fixar hemma, läser och surfar på hundsidor förstås.....

 

 

Mitt hundintresse vaknade redan som liten och jag var en flitig hundrastare och hundvakt åt vänners och grannars hundar. Den Första flatten träffade jag när jag var 10 år och redan då bestämde jag mig att en sån hund ville jag ha. Mina föräldrar hade aldrig haft hund men förstod att mitt hundintresse inte skulle gå att hejda..... Jag köpte en alldeles egen flat från kennel Cinnamon 1983. Jag och mina föräldar gjorde tillsammans alla nybörjarmissar man kan göra tror jag och var på tok för snälla, men vi gick kurser och tävlade en del. Ibland gick Rufus bredvid under fotgåendet och ibland sprang han iväg till nån annan mer intressant.......

Sedan var mina föräldrar fast i hundfällan de med och när Rufus alltför hastigt dog så blev det en ny flat direkt, denna gång en norrlänning från kennel O´Flanagan i Umeå. Pontus var en livlig pajsare, och jag började gymnasiet och fick väl annat än hundar i mitt huvud.....Jag åkte till USA och arbetade ett år och när jag kom hem träffade jag så min underbara man Robban. Vi flyttade ihop och han fick både mig och Pontus i sin lägenhet, allt eller inget helt enkelt..... Robban fick lite fason på Pontus som mest varit mysfarbror med mina föräldrar och så var Robban fast i hundfällan han också till min stora glädje. Pontus fick vi ta bort på grund av sjukdom vid sju års ålder och vi ville förstås inte vara utan hund utan ringde upp Lena igen och tingade en valp ur en lovande kull. Vi ville nu ha en hund att träna och tävla med och även en del utställning. I mars 1996 flög jag upp och hämtade "I Flygande Fläng" Pompe som blev vår första gemensamma flat. En fantastisk hund som ni kan läsa mer om under fliken "I våra minnen".

 

Robban och jag har levt tillsammans sedan 1991 och gifte oss 2006. Under åren som gått så har vi fått två underbara barn tillsammans, Wendela född 2000 och Wilmer som är född 2005. Det bästa vi gjort och det käraste vi har! Ett mycket lyckat avelsresultat om man talar i hundtermer;-

 

 

Wendela är också fast i hunderiet och älskar allt som har med hundar men även hästar att göra. En duktig, social tjej som älskar att leka med sina kompisar och som redan har många järn i elden. En egen häst står numera högst på önskelistan eftersom hon nu har fått en egen Flinga. Hon går på ridskola och rider så fort tillfälle ges.

 

 

Wilmer en charmig, kramig klipsk kille som också han gärna är i farten mest hela tiden. Han har en fascination för stora maskiner och snickrar och bygger gärna med pappa. Han vill förstås gärna leka med tåg, bilar, maskiner ja allt "killigt" you name it .....och leker gärna med farmor eller mormor. Även Wendela får ställa upp som lekkompis och då är det "mamma pappa barn" lek som gäller eller så tränar de hundarna att gå fint.... Wilmer gillar dagis där han kramar sig fram och spelar fotboll eller gräver i sandlådan, men är förstås helst hemma och myser med familjen.

 

 

Till sist Robban, mitt stöd i nöd och lust. En man att Älska. Han är den som kan få mig glad när jag är ledsen och vi skrattar mycket tillsammans. Han har många kreativa ideér och är driftig. Ärlig och rak som vågar tro på sig själv och stå för sina åsikter. Robban arbetar som entreprenadchef på ett stort entreprenadföretag i Stockholm.

 

 

Vi är alltså en gotländsk familj som flyttat till Dalarö för att uppleva något annat än lilla vackra Gotland. Vi trivs som fisken i det lilla skärgårdssamhället Dalarö där vi också har havet och naturen inpå knutarna. Vi planerar att bygga ett fritidshus på Gotland, dit vi kommer att åka på lov och ledigheter för att träffa släkt och vänner på Gotland. Hela familjen älskar Flinga & Jasse och de hänger med på det mesta vi gör. Dock inte när vi en gång per år åker vi iväg utomlands, Grekland är ett favoritresemål med underbar mat och härliga bad och natur.  Vår dröm är att åka till Californinen och hälsa på min släkt.